Workshops

Verdiep je kennis

beginners cursus yoga workshop hatha yoga

Beginnerscursus Yoga

6 dinsdagavonden

- Deze beginnerscursus is vol -

 

Heb je al over je voornemens nagedacht? Is 2018 het jaar dat je wilt werken aan een betere mentale en fysieke gezondheid? Wil je 2018 starten met Yoga?

 

Dan is de Yoga Beginnerscursus iets voor jou! 

Ook als je al (net) met yoga bent begonnen, maar meer achtergrond wilt weten over de beoefening, dan kun je met deze cursus meedoen.

 

In de beginnerscursus maak je kennis met:

  • Meditatie
  • Ademhalingstechnieken
  • Zonnegroet & de belangrijkste houdingen; waar moet je op letten?
  • Filosofie: waar komt yoga vandaan?
  • Uitleg van verschillende yogavormen
  • Tips om yoga in je dagelijkse leven te integreren

Na deze cursus heb je een goede basis voor het volgen van een open yogales & heb je handvaten om thuis je eigen practice op te bouwen.

 

Locatie: Yogabird (Het Vijfde Huis) - Stationsplein 7, Gouda

Gratis parkeren voor de deur.

Data: 9/1, 16/1, 23/1, 30/1, 6/2 & 13/2/2018

Tijd: 20.15-21.30

Investering: €90

Inbegrepen: Lesmateriaal 


AyurYoga

Inzicht in passende voeding & beweging

workshop yoga en ayurveda

Elk mens is anders dus bij elk mens hoort een andere levensstijl om gezond, fit en in balans te blijven.

Dit is het uitgangspunt van deze workshop waar je leert welke voeding en beweging het best bij jouw natuurlijke kwaliteiten past.

Spelenderwijs gaan we een andere manier ontdekken om te kijken naar je gezondheid, een die veel persoonlijker en individueler is dan statistieken. Je leert over je eigen natuurlijke aanleg en innerlijke balans die de basis vormt voor een gezond leven.

Vervolgens gaan we in op vragen zoals: Hoe blijf ik fit en gezond? Welke groenten kies ik? Welke granen? Kan ik zuivel beter laten staan of juist niet? Hoe zit het met vlees? Wat is gezond voor mij?

Aan de hand daarvan stellen we een menu samen dat is afgestemd is op jouw gesteldheid. Je krijgt verschillende recepten en praktische tips mee.

 

Naast voeding is ook beweging erg belangrijk. Je maakt kennis met yogahoudingen die passen bij jouw innerlijke balans. Deze houdingen ondersteunen je lichamelijk, geestelijk en op een energetisch niveau. Ze bevorderen je gezondheid en je zult leren welke houdingen jij het beste kunt doen.

Je gaat heerlijk ontspannen naar huis met concrete handvatten die je thuis kunt toepassen.


Deze workshop wordt gegeven door Tessa Mook van Yogabird en David Slothouver van Gezond met Ayurveda en is gebaseerd op de kennis uit de Ayurveda en de Yoga; twee stromingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

 

Datum: 26 maart 2017 - Nieuwe datum volgt!

Tijd: 14.15u-16.45u

Investering: €24,95

 

Je reservering van een plek is definitief als de betaling is ontvangen. Na de aanmelding krijg je een bevestigingsmail met daarin de betalingsgegevens.