Yin Yoga & Meditatie

India ontmoet China

"Be at least as interested in what goes on inside you as what happens outside. If you get the inside right, the outside will fall into place."

- Eckhart Tolle

Yin is een rustige vorm van yoga, die Indiase en Chinese filosofie met elkaar verbindt. Tijdens de Yin lessen werken we aan het bindweefsel door gedurende 3 tot 5 minuten een zittende of liggende houding aan te nemen waarbij we druk of rek aanbrengen op bepaalde punten. De spieren dienen zoveel mogelijk ontspannen te zijn, om een rek te kunnen laten ontstaan in het bindweefsel. Hiervoor maken we gebruik van zogenoemde 'props', zoals kussens en dekens. De punten waarop druk of rek aangebracht worden liggen op de meridianen (energiebanen) in het lichaam, die volgens de Chinese Daoistische filosofie zijn omschreven.

Deze energiebanen houden weer verband met onze organen, welke op hun beurt weer verband houden met emoties.

Met deze vorm houd je je bindweefsel en organen gezond en leer je omgaan met weerstand in je lichaam en geest. Door middel van mindfulness meditatie, vind je verstilling en blijf je in het Nu.

Opbouw van de les

De les begint met een meditatie. Daarna starten we met de houdingen. Door middel van props (hulpmiddelen), kan iedereen zijn eigen vorm van de houding aannemen. Hierin is het belangrijk dat je op je eerste grens blijft. Gedurende de minuten die je in de houding blijft, begeleid ik je in het proces. De les eindigt met shavasana (eindontspanning).

 

Er wordt rekening gehouden met eventuele blessures. Aanpassingen zijn altijd mogelijk.

 

Intensiteit: 1 2 3 4 5