Stilte weekend

Mindfulness stilteweekend in het Groene Hart

Nieuwe data voor het stilteweekend volgen binnenkort.

 

Samen met Tenzin van Iersel van Live Mindfully begeleid ik stilteweekenden.

 

Deelname aan het stilteweekend biedt de mogelijkheid om even afstand te nemen van je leven, inzichten op te doen en weer in contact te komen met jezelf. 

We brengen dit weekend in stilte door, voor velen is dit een nieuwe en intense ervaring.  Samenzijn in een groep maar niet hoeven communiceren geeft een gevoel van rust en verbondenheid.

Het lijkt misschien moeilijk of onvoorstelbaar om 2 dagen niet te communiceren maar je zult ervaren dat de stilte een cadeau is, een ruimte waarin je echt aandacht kunt hebben voor jezelf. Deze aandacht werkt voedend en geeft inzicht.

 

Invulling

De dag begint met geleide yogaoefeningen, daarna worden mindfulness oefeningen en geleide meditaties afgewisseld met stille meditaties.  We mediteren in de 4 houdingen, zittend (op stoel of kussen), liggend, lopend en staand. Ook is er ruimte voor tijd voor jezelf waarin je bijvoorbeeld kunt lezen, schrijven of wandelen.

Als je het leuk vindt kun je helpen om in stilte te koken, waarbij je de aandacht en opmerkzaamheid traint. Zaterdagavond kun je genieten van een klankconcert en als je wilt is het tijdens het stilteweekend mogelijk om een heerlijke voetmassage te ontvangen.

Op zondagmiddag wordt de stilte verbroken en is er ruimte voor het delen van ervaringen.

 

Deelname aan het stilteweekend kan een prachtige verdieping zijn na het volgen van een mindfulness training, of dienen als verdieping van meditatiebeoefening vanuit een andere traditie. Ook kan het een eerste kennismaking zijn met mindfulness, meditatie en stilte. Iedereen die behoefte heeft aan een weekend bezinning, rust, meditatie en stilte is welkom.

Informatie

Data:

19 t/m 21 oktober

Aanvang: Vrijdag ontvangst tussen 17.30u en 18.30u. (er staat een soepje en brood voor je klaar)

Einde: Zondag 15u

 

Zelf meenemen: makkelijke kleding, extra sokken of sloffen, toiletartikelen, handdoeken. Eventuele extra meditatie benodigdheden zoals meditatiebankje, omslagdoek.

Kosten: de kosten voor het weekend bedragen 265 euro. Inclusief overnachtingen op een meerpersoonskamer, beddengoed, vegetarische maaltijden en begeleiding door gecertificeerde mindfulnesstrainer. (Er zijn enkele eenpersoonskamers beschikbaar, hiervoor betaal je een toeslag van 50 euro) 

Aanmelden: Via livemindfully.nl


Locatie

Boerderij de Amstelhoeve

 

Ruige Kade 24

1426 RW, de Hoef

 

Alle benodigdheden zoals meditatiekussens, yogamatjes, dekentjes zijn aanwezig. Je slaapt op een gedeelde kamer met maximaal 3 andere personen (Er zijn eenpersoonskamers beschikbaar, voor een toeslag van 50 euro).